THE DIGITAL NEXUS OF POST-AUTOMOBILITY, Kingsley Dennis and John Urry

Dezer dagen (augustus 2015)  lezen we het volgende in de krant:

Ze duiken nog niet op in het straatbeeld, maar de zelfrijdende auto moet de komende jaren de auto-industrie veroveren. Verschillende megaconcerns, zoals Google en Tesla, zijn al een tijdlang bezig met het ontwikkelen van een automatische bolide. Maar rond dat andere grote bedrijf – Apple – was het lange tijd stil. Was.

Tot dusver, want uit documenten die door The Guardian opgevraagd zijn blijkt dat Tim Cook en de zijnen wel degelijk bezig zijn met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto, en dat die weleens heel snel op de markt kan komen. (HP/De Tijd, 17-8-2015)

Terug naar 2007. Dan schrijven Kingsley Dennis en John Urry (beiden ook elders op deze site aanwezig)  samen het rapport The Digital Nexus of Post-Automobility. Na een begripsbepaling van 'automobiliteit' als een 'hybride assemblage' wordt verkend welke veranderingen dit mobiliteitssysteem allemaal aan het ondergaan is. Dan wordt er dieper ingegaan op de digitale ontwikkelingen in en rond het autosysteem. Zij voorzien dat het autosysteem opschuift van autonomous naar automation.

digital nexus schemal